Μέτρηση InBody

Τι είναι o InBody;

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείτε από 4 βασικά συστατικά: νερό, πρωτεΐνη, μέταλλα και λίπος. Ο InBody παρέχει ποσοτική και ποιοτική ανάλυση της σύστασης του σώματος και αξιολογεί την ισορροπία μεταξύ των μυών και του λίπους.

Γιατί να κάνω τεστ με InBody;

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τις ισορροπίες στο σώμα μας. Σε μια υγιή κατάσταση το ανθρώπινο σώμα διατηρεί μια καλά ισορροπημένη σχέση σωματικής σύνθεσης. Σε περίπτωση μη ισορροπημένης σχέσης το αποτέλεσμα είναι παχυσαρκία, οίδημα, υποσιτισμός, οστεοπόρωση κλπ.

Ο InBody παρέχει μια εύκολη και ακριβή ανάλυση της σωματικής σύνθεσης, ώστε να μπορούμε να διαγνώσουμε την κατάσταση του σώματος. Ο InBody θα καταγράψει τα οφέλη της σωστής διατροφής και της άθλησης, που είναι βασικά σε έναν υγιή τρόπο διαβίωσης.

Γιατί πρέπει να γνωρίζω πόσους μύες έχω;

Γιατί πρέπει να γνωρίζω πόσους μύες έχω;
Τα αποτελέσματα της εκτύπωσης του InBody μας δείχνουν αν έχουμε αρκετά υγρά και πρωτεΐνη. Αυτά τα συστατικά διαφέρουν ανάλογα με την ποσότητα των μυών που έχουμε, αφού οι μύες αποτελούνται από υγρά και πρωτεΐνη. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη διατήρησης υψηλής μυικής μάζας. Εάν π.χ η ποσότητα μετάλλων και μυικού ιστού στα κάτω άκρα είναι ελλιπής, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των αρθρώσεων και την δημιουργία αρθριτικών και τραυματισμών.
Γιατί το ενδοαρτηριακό λίπος είναι πιο επικίνδυνο;

Όταν το λίπος αποθηκεύεται ως σπλαχνικό λίπος, το ρίσκο ανάπτυξης καρδιοαγγειακών παθήσεων είναι υψηλότερο. Ο InBody διαγνώσκει όχι μόνο την ποσότητα λίπους στο σώμα, αλλά και το σπλαχνικό λίπος, ούτως ώστε να σας βοηθήσει στην πρόληψη συναφών παθήσεων.
Γιατί δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στο βάρος;
Η σχέση μεταξύ μυικής και λιπώδους μάζας καθώς και η κατανομή του λίπους στο σώμα, είναι πιο σημαντική πληροφορία από το συνολικό σωματικό βάρος. Ο μυς είναι πυκνότερος από το λίπος, εξηγώντας γιατί λεπτοί άνθρωποι με ανεπτυγμένους μύες, μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο από κάποιον με αρκετό λίπος.
Τα πόδια μου είναι συνήθως πρησμένα. Είναι Οίδημα;

Όταν η ιδανική ισορροπία μεταξύ των υγρών μέσα και έξω από τα κύτταρα διαταραχθεί, τότε παρουσιάζετε το οίδημα. Με την οιδηματική ανάλυση ενδοκυττάριων και εξωκυττάριων υγρών, και την κατηγοριοποίηση με βάση τον Οιδηματικό Δείκτη, ο InBody είναι σε θέση να διαγνώσει με ακρίβεια οποιαδήποτε ανισορροπία υγρών στο σώμα.