Γενικές Οδηγίες :
- Μικρά & συχνά γεύματα.
- Καλή μάσηση της τροφής & ανάπαυση μετά το φαγητό.
- Αποφεύγονται τα πολλά υγρά.
- Να αποφεύγετε τα πολύ κρύα η ζεστά φαγητά.
- Ορισμένοι ασθενείς δεν ανέχονται το γάλα και τα προϊόντα του. Πρέπει να ελέγχουν των ανοχή τους δοκιμάζοντας αρχικά μικρές ποσότητες. Η ποσότητα αυξάνει ανάλογα με την ανεκτικότητα του ασθενούς στην τροφή. Το ίδιο μπορεί να συμβεί & με αλλά επιτρεπόμενα τρόφιμα.
Επιτρέπονται
Το γάλα & τα προϊόντα του :
Αυγά βραστά, μελάτα η ποσέ, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες βραστές, φούρνου, πούρες, κομπόστες. Λαχανικά καλοβρασμένα η υπό μορφή χορτόσουπας, κολοκυθάκια βραστά, ψωμί άσπρο, φρυγανιά, κρέας, κοτόπουλο, ψαρί, ψητά η βραστά.
Απαγορεύονται
Οινοπνευματώδη, καφές, αναψυκτικά τύπου cola, κάπνισμα. Τσιγαριστά, τηγανιτά, κοκκινιστά, πικάντικα τρόφιμα (αλλαντικά, πικάντικα τυριά, έτοιμες σούπες κ.λ.π)