Ειδικές οδηγίες για το μαγείρεμα των λαχανικών για την μείωση του καλίου

Για τον περιορισμό του Κ +, τα λαχανικά πρέπει να βράζονται, να χύνεται το πρώτο νερό, να ξαναβράζονται με νέο νερό & να σερβίρονται πάντα στραγγισμένα. Είναι δυνατόν να καταναλώνονται ωμα σε καθορισμένες ποσότητες τα παρακάτω :

Μαρούλι

Κρεμμυδάκια

Ντομάτα

Πράσινη Πιπέρια

Αγγούρι

Κατεργασία πατάτας

  1. Η πατάτα κόβεται σε φέτες.
  2. Τα κομμάτια τοποθετούνται σε 1 ½ lit νερό όλη τη νύχτα.
  3. Την επομένη χύνεται το νερό & προστίθεται 1 ½ lit φρέσκο νερό.
  4. Η πατάτα % το νερό βράζονται σε σκεπασμένη κατσαρόλα & μετά το νερό πετιέται.
  5. Οι πατάτες μετά την παραπάνω κατεργασία μπορούν να ψηθούν, να τηγανισθούν η να γίνουν πουρέ.

Φρούτα με χαμηλό Κ+

Ανανάς (όχι χυμός)

Αχλάδι

Γκρεϊπ – φρουτ (όχι χυμός)

Δαμασκηνά

Καρπούζι

Κεράσια

Μήλο

Πεπόνι (όχι ώριμο)

Ροδάκινο χυμός

Σταφύλια

Χουρμάδες

 

Κάντε Like και Share στο άρθρο μας: