Για τον περιορισμό του Κ +, τα λαχανικά πρέπει να βράζονται, να χύνεται το πρώτο νερό, να ξαναβράζονται με νέο νερό & να σερβίρονται πάντα στραγγισμένα. Είναι δυνατόν να καταναλώνονται ωμα σε καθορισμένες ποσότητες τα παρακάτω :
Μαρούλι
Κρεμμυδάκια
Ντομάτα
Πράσινη Πιπέρια
Αγγούρι
Κατεργασία πατάτας
- Η πατάτα κόβεται σε φέτες.
- Τα κομμάτια τοποθετούνται σε 1 ½ lit νερό όλη τη νύχτα.
- Την επομένη χύνεται το νερό & προστίθεται 1 ½ lit φρέσκο νερό.
- Η πατάτα % το νερό βράζονται σε σκεπασμένη κατσαρόλα & μετά το νερό πετιέται.
- Οι πατάτες μετά την παραπάνω κατεργασία μπορούν να ψηθούν, να τηγανισθούν η να γίνουν πουρέ.
Φρούτα με χαμηλό Κ+
Ανανάς (όχι χυμός)
Αχλάδι
Γκρεϊπ – φρουτ (όχι χυμός)
Δαμασκηνά
Καρπούζι
Κεράσια
Μήλο
Πεπόνι (όχι ώριμο)
Ροδάκινο χυμός
Σταφύλια
Χουρμάδες