Αρρύθμιστος διαβήτης

Μικρή απώλεια βάρους

Ο αυξημένος καταβολισμός του λίπους σε πρώτη φάση αλλά και των πρωτεϊνών αργότερα λόγω αδυναμίας χρησιμοποίησης της γλυκόζης οδηγεί σε μείωση του σωματικού βάρους.

Πολυουρία και αίσθημα δίψας

Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή της γλυκόζης στο αίμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποβολή γλυκόζης στα ούρα. Η αποβαλλόμενη γλυκόζη συμπαρασείρει νερό και προκύπτει μεγάλος όγκος ούρων, πολυουρία και αίσθημα δίψας.

Ευπάθεια στις λοιμώξεις

Το υψηλό σάκχαρο στα ούρα μπορεί να εξασθενίσει το αμυντικό μας σύστημα. Αυτό προκαλεί κάποια σχετική ευπάθεια σε μερικές λοιμώξεις. Επίσης ο χρόνος επούλωσης μια πληγής ή ο χρόνος αποδρομής μιας λοίμωξης μπορεί να είναι μεγαλύτερος στα άτομα με διαβήτη σε σύγκριση  με άτομα χωρίς διαβήτη.

Αίσθημα κόπωσης

Όταν η γλυκόζη του αίματος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα κύτταρα τότε αυτά στερούνται ενέργειας και προκαλείται αίσθημα κόπωσης.

Πολυφαγία

Η έλλειψη γλυκόζης από τα κύτταρα γίνεται αντιληπτή από τον οργανισμό μας ως ελαττωμένη πρόσληψη τροφής που έτσι δημιουργείται το αίσθημα της πείνας, που οδηγεί σε πολυφαγία.

Διαταραχές στην όραση

Η αυξημένη συγκέντρωση γλυκόζης και στον φακό του οφθαλμού  προκαλεί διόγκωση του φακού και διαταραχές στην όραση.

Η υπεργλυκαιμία ερεθίζει τα περιφερικά νεύρα και τα άτομα μπορεί να εμφανίσουν αίσθημα καύσου, μούδιασμα, ‘’βελονιές,, στα πόδια, κράμπες στις γάμπες και δυσφορία στα πόδια όταν αυτά έρχονται σε επαφή με τα κλινοσκεπάσματα. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν με την καλή ρύθμιση του σακχάρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

FacebookTiktok
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Call Now ButtonΚαλέστε για ραντεβού

Καλέστε για ραντεβού