Η αξία της φυσικής άσκησης

Η φυσική άσκηση θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας του ατόμου με διαβήτη.

Η φυσική άσκηση είναι ωφέλιμη για όλους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι διαβήτη γιατί προσλαμβάνει ή επιβραδύνει την εμφάνιση αθηροσκλήρυνσης, δηλαδή την εμφάνιση σκλήρυνσης και στένωσης των αρτηριών που δίνουν αίμα στον εγκέφαλο, την καρδία και τα πόδια.

Εκτός αυτού, άτομα που γυμνάζονται έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μικρότερο σωματικό βάρος και εμφανίζουν χαμηλότερα τριγλυκερίδια και υψηλότερη τιμή HDL – χοληστερίνης (δηλαδή καλής χοληστερίνης) συγκριτικά με άτομα που δεν γυμνάζονται. Πρόσφατα, εξάλλου, δεδομένα δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να προλάβει ή να καθυστερήσει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε άτομα που έχουν προδιάθεση γι’ αυτό θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος άσκησης, δεν χρειάζονται ειδικές οδηγίες και ο καθένας μας μπορεί να περπατήσει οπουδήποτε.

Στην διάρκεια την άσκησης αυξάνουν οι καύσεις στο σώμα μας, ιδιαίτερα στους μυς που γυμνάζονται και συνεπώς ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Η ενέργεια που χρειάζεται προέρχεται από την καύση, κατ΄αρχήν της γλυκόζης και του λίπους που βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Η συστηματική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα άτομο να χάσει το υπερβάλλον βάρος αλλά και να διατηρήσει το βάρος του σταθερό. Επιπλέον τα άτομα που γυμνάζονται χρειάζονται πολύ μικρότερη δόση αντιδιαβητικών δισκίων ή ινσουλίνης για τη ρύθμιση του διαβήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

FacebookTiktok
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Call Now ButtonΚαλέστε για ραντεβού

Καλέστε για ραντεβού